In een 21e eeuwse maatschappij is niemand schuldig aan het feit dat hij of zij in armoede leeft. Daarom helpt Innocenti lokale projecten die meevechten tegen armoede. Help Innocenti.

KVO-spelers schenken minderbedeelden maaltijd

8260099
KV Oostende-spelers Antonio Milic en Mathieu Cornet scheppen maaltijden uit. – Foto Van Assche

 

In de businesslounge van KV Oostende zijn 125 minderbedeelden samengekomen voor een lekkere maaltijd. Het initiatief komt van de vzw Innocenti, die vecht tegen hongersnood in onze samenleving.

“Het is al de vierde keer dat we een maaltijdbedeling organiseren, maar het is de eerste keer dat we op KV Oostende terechtkunnen. Het vormt een aangename omgeving”, vertelt coördinator Inge Van Immerseel. “Onder de eters zien we daklozen, maar ook mensen met een beperking of eenzame ouderen.” De maaltijden werden verzorgd door BelgoCatering. Namens KV Oostende tekenden twee spelers, Antonio Milic en Mathieu Cornet, present. En dat was voor de deelnemers een erg leuke verrassing. Op voorhand was immers niet geweten dat er KVO-spelers gingen komen opdagen om maaltijden te bedelen. “Als profspeler vinden we het niet meer dan normaal dat we hier een handje toesteken”, vertellen Milic en Cornet.

Sociale functie

Maar er is meer. “Onder het motto ‘KVO voor iedereen’ past deze actie perfect in de sociale functie die we als club willen opnemen”, benadrukt communicatiedirecteur Wim Demeyer. “Die leuze wordt trouwens de baseline voor onze volgende campagne.” (TVA)

Bron: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-oostende/kvo-spelers-schenken-minderbedeelden-maaltijd-a2563854/

FacebookTwitterGoogle+Google GmailOutlook.comDelen